Det är aldrig trevligt att få ett cancerbesked, vilken form av cancer det än är. Många frågor kommer upp i huvudet. Vad händer nu? Kommer jag dö? På denna webbplats är det i första hand testikelcancer det handlar om. Du får veta hur du som man kan känna av olika symptom. Det kan vara att den ena testikeln känns tyngre eller att en diffus smärta finns. Det är då väldigt viktigt att du bokar tid hos en läkare som då känner med sina händer på testiklarna. Misstänker läkaren att det kan vara en tumör, får du en remiss till en urolog. Där görs en dialys som visar om något verkar fel. För att vara på den säkra sidan skärs en liten bit av testikeln bort och läkaren tittar på den i ett mikroskop, där syns det direkt om det är en tumör och om kemoterapi behövs göras.

Munhygien

Det är inte bara vanliga sjukdomar som kan orsakas av dålig munhygien, cancer kan också uppstå av det. Du kan på webbplatsen även läsa om allt du bör tänka på när det gäller bra tandvård.

Ideella cancerföreningar

Cancerförbundet är den största organisationen som samlar in pengar för cancerforskning, men det finns även många små föreningar spridda i vårt avlånga land. Har du fått diagnosen cancer är det bra att kontakta en sådan ideell förening för att få hjälp och stöd. Har du anhöriga kan de också behöva mycket stöd och hjälp, så en förening kan vara till hjälp för dem också.